Sebzeleri bu yöntemle tüketin 'Hepatit B'
size uğramasın...Çiğ yenen sebze ve meyveler, sirke katılmış su içerisinde 10
dakika bekletildiğinde hepatit ve bağırsak enfeksiyonlarına neden olan
bakteriler bertaraf edilebiliyor.Sirkenin sebze ve meyve üzerinde kalan kimyasal ilaçlarında temizlenmesine
yardımcı olduğunu dile getiren Doç. Dr. Omca Demirkol, şunları söyledi, "Çiğ
olarak tüketilen örneğin; marul, maydanoz, domates ve salatık türü sebzeleri
mutlaka belirli bir süre sirkeli suda bekletilmesi
sağlık açısından çok
önemli. Bu yolla hasta yapabilecek birçok mikroorganizmayı yok edebilirsiniz.
Meyveleri de sirkeli suda yıkayabilirsiniz. Aldığınız sebze kanalizasyon
karışmış bir suyla sulanmış veya toprağına kanalizasyon suyu karışmışsa o
sebzenin üstünde hastalıklara neden olabilecek bakteriler bulunabilir. Normal
suyla yıkamayla zararlı mikroorganizmaları temizleyemezsiniz. Mutfakta
kullanılan et kesme tahtalarının üzerinde de hastalığa neden olan
mikroorganizmalar var. Tüm bunların bertarafı için sirke yeterli. Sirkenin
içinde asetik asit var. Asit iyi bir dezenfektandır.”
Bugün
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=321971