FORUM ANA SAYFA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaPortal*GaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Erik sağlık küpü

Aşağa gitmek 
3 posters
YazarMesaj
taz
Sitenin Onur Üyesi
Sitenin Onur Üyesi
taz


Erkek Mesaj Sayısı : 1497
Yaş : 45
Kayıt tarihi : 18/04/08

Erik sağlık küpü Empty
MesajKonu: Erik sağlık küpü   Erik sağlık küpü Icon_minitimeSalı Haz. 03, 2008 11:14 pm

Eriğin, karaciğer, kalp, böbrek ve romatizma hastalıkları ile sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi geldiği bildirildi.
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Ziraat Fakültesi Gıda
Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Utku Çopur, eriğin, sahip olduğu
zengin vitamin içeriği, çeşitli hastalıklara karşı gösterdiği olumlu
etki ve düşük kalorisi nedeniyle çok faydalı bir meyve olduğunu söyledi.
Eriğin düşük kalorisi nedeniyle diyet uygulayan kişilerce de tercih
edilen meyvelerin başında geldiğini, iklim açısından çok şanslı olan
Türkiye'de ilkbahardan yaz
sonuna kadar çeşit çeşit erik bulmanın mümkün olduğunu ifade eden Prof.
Dr. Çopur, "Bugün Türkiye'de yetişen eriklerin bir kısmı yerli, bir
kısmı da yabancı çeşitlerdir. Türkiye'deki en tanınmış erik çeşitleri,
'can', 'papaz', 'mürdüm' ve 'tatlı üryani' erikleridir. 'Can eriği',
genellikle yeşil olarak tüketilir. Bu tüketim şekli ülkemize özgüdür"
dedi.
Eriğin faydaları
Prof. Dr. Utku Çopur, eriğin bağırsak faaliyetini artırıcı etki gösterdiğini belirterek, şöyle devam etti:
"Ayrıca potasyum ve magnezyum minerali açısından da zengin bir meyve
olduğu bilinmektedir. Eriğin karaciğer, kalp, böbrek ve romatizma
hastalıkları ile sindirim rahatsızlığı çeken ve tuzsuz diyet uygulayan
kişilerce tüketilmesi önerilmektedir. Ayrıca eriğin regl düzenleyici,
idrar söktürücü ve terletici özellikleri de bulunmaktadır. Çiğ erikte
çeşitli minerallerin yanı sıra C, A ve E vitaminleri ile beta karoten
de bulunuyor."
Prof. Dr. Çopur, eriğin komposto, reçel, marmelat şeklinde
tüketildiğinde ilave edilen şekerden dolayı kalori değerinin arttığını,
bu nedenle vitamin ve minerallerden daha sağlıklı bir şekilde
yararlanabilmek için taze olarak tüketiminin önerildiğini bildirdi.
Eriğin Anadolu'da kurutularak da tüketildiğini ifade eden Prof. Dr.
Çopur, "Kurutulmuş eriğin besin değerinin tazesine göre daha yüksek
olduğu bilinmekte ve pişirilmeden tüketilmesi tavsiye edilmektedir"
dedi.Erik sağlık küpü 2
http://www.memurlar.net/haber/111664/
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.canmuhammed.ile.biz
SUMEYYE
Sitenin Onur Üyesi
Sitenin Onur Üyesi
SUMEYYE


Kadın Mesaj Sayısı : 443
Nerden : İSTANBUL
İş/Hobiler : Ehli Sünnete uygun kitapları okumak
Lakap : mercimek
Kayıt tarihi : 21/04/08

Erik sağlık küpü Empty
MesajKonu: Geri: Erik sağlık küpü   Erik sağlık küpü Icon_minitimeÇarş. Haz. 04, 2008 7:52 am

ALLAH (C.C) razı olsun kardeşim.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
X_@sRi_s@@det_X
Admin
Admin
X_@sRi_s@@det_X


Erkek Mesaj Sayısı : 912
Yaş : 40
Kayıt tarihi : 14/04/08

Erik sağlık küpü Empty
MesajKonu: Geri: Erik sağlık küpü   Erik sağlık küpü Icon_minitimeÇarş. Haz. 04, 2008 8:06 am

ALLAH razi olsun gül

bende çok severim yani bir kilo olsa tek basıma yerim yani!... olsada yesek yaw!....
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.asrisaadet.ile.biz
 
Erik sağlık küpü
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUM ANA SAYFA :: «««««Üyelere Özel»»»»» :: Sağlık Köşemiz!...-
Buraya geçin: