Neler yapılmıyor ki; Fıstık yerine bezelye, TAZe
tavuk yerine kireç, kıyma yerine bulgur, biber yerine boya yiyiyoruz.
Gıda
Yüksek Mühendisi Filiz Çalıştıran, gıdadaki hilelerin genel amacının
maliyeti düşürmek, daha fazla kar olduğu belirtiyor ve uyarıyor: "Bu
hileler sadece ucuz gıdalarda değil, pahalı gıdalarda da çok sık
uygulanıyor."
Hileli gıda maddelerinde birçok kanserojen ürün
katıldığına dikkat çeken Çalıştıran'ın anlattığı hileleri okuyunca çok
şaşıracaksınız.
ZEYTİNYAĞI Zeytinyağına pamuk yağı karıştırılıyor.
KÜFLÜ PEYNİRLER
Küf tutmuş ve bayatlamış peynirler, eritilerek eritme peynir haline getiriliyor.
TAVUK Bayat tavuklar çamaşır suyu ile beyazlatılarak piyasaya sunuluyor.
TEREYAĞ Tereyağına patates ve margarin karıştırılıyor.
LEBLEBİ Leblebi tozuna tuz, fıstık tozuna ise bezelye ve boya karıştırılıyor.
SALAM SOSİS
Salam ve sosise tavuk derisi, bağırsağı ve taşlık karıştırılıyor.
YOĞURT
Yoğurdu
daha katı hale getirmek için büyük baş hayvanların yağından elde edilen
toz halindeki jelatin kul-lanılıyor. Halka bu yoğurt köy yoğurdu diye
satılıyor.
DÖNER Dönerin içine tavuk sakatatı ve öğütülmüş tavuk bacağı katılıyor.
SÜT Sütün öz yağı alınarak, katıyağ ile karıştırılıyor. Böylece, yağlı süt imajı veriliyor.
SUCUK Son
kullanma tarihi geçmiş sucuklar, yeni yapılan sucuklarıniçine
karıştırılarak yeniden imal ediliyor. Sucuğun içine çöpe atılması
gereken akciğer parçaları konuluyor.
KIRMIZI BİBER
Kırmızı bibere kiremit tozu karıştırılıyor.
KARABİBER Karabibere renk alması için kanserojen boya katılıyor.
UFALANMIŞ PEYNİR Ufalanmış peynir birleştirilip yeniden kalıp peynir yapılıyor.
EKMEK
Ekmeğe karbonat katılarak beyazlaştırılıyor.
BEYAZ PEYNİR Beyaz peynire kireç katılarak parlak beyaz olması sağlanıyor.
Hürriyet / Zeynep GÜÇLÜCAN
http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=360681