DÜĞÜN ÇORBASI
Malzemeler : (6 kişi için)
1 Kase Haşlanıp didiklenmiş Dana ya da Tavuk Eti
4 bardak Et ya da Tavuk Suyu
4 bardak su
2 yumurta
3-4 kaşık Un
Tuz, Kara Biber
Hazırlanışı :
Tencereye
etsuyunu ya da tavuksuyunu dört bardak suyla birlikte koyup ateşe
oturtun. İki yumurta ile 3-4 kaşık unu blenderle güzelce karıştırın.
Tenceredeki
su kaynamaya başlamadan un ve yumurta karışımını karıştıra karıştıra
tencereye ekleyin, tuzunu atın. Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam
edin.
Bir iki dakika daha kaynasın, eğer pütür oluştuysa süzgeçten
geçirin. İçine bir kase didiklenmiş dana ya da tavuk etini ekleyin.
Üzerine eritilmiş ve pul biber ilave edilmiş tereyağını gezdirin.
Sıcakken Servis Yapın. Arzu ederseniz yerken birkaç damla limon suyu eklenebilir.