DÜĞÜN ÇORBASI - II
Malzemeler : (4 kişi için)
500 gram kuşbaşı et
5 su bardağı su
2 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çorba kaşığı kırmızı tozbiber
Tuz, Kara Biber
Hazırlanışı :
Tencereye
eti alın. Tuz, karabiber ve suyu ilave edin. Etler yumuşayana kadar
pişirin. Pişen etleri tencereden alıp, suyunu süzün. Etleri, süzülen
suya tekrar koyun.
Bu arada tencereye margarini koyup eritin. Unu
ilave edip, sararıncaya kadar kavurun. Kavrulan una etsuyunu yavaş
yavaş ilave edin. Çorbayı kaynamaya bırakın.
bir kasede
yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın. Etsuyu kaynayınca bu karışımı
azar azar ilave edip hızlıca karıştırarak çorbaya yedirin. 2-3 dakika
daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alın.
Küçük bir tavada tereyağını eritin. Pulbiberi yağda yakın. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın