EZO GELİN ÇORBASI
Malzemeler :
1 çay fincanı ince bulgur
1 çay fincanı pirinç
1 çay fincanı Kırmızı Mercimek
1 baş soğan
1 yemek kaşığı domates salçası ya da 2 adet ortaboy domates
1 çay kaşığı acı biber salçası
2 çay kaşığı nane
6 bardak su
2 yemek kaşığı bitkisel yağ
tuz, karabiber
Hazırlanışı :
Soğanı
hafifçe pembeleşene kadar kavurunuz. İki çorba kaşığı domates salçasını
sulandırdıktan sonra pembeleşen soğana katınız. Biber salçası da katıp
karıştırın. 6 bardak suyu ilave edin. Orta hararette kaynatın.
Kaynayınca içine yıkanmış bulguru, mercimeği ve pirinci katın.
Malzemeler yumuşayıncaya kadar kaynatın.
Servis yapılırken isteğe bağlı olarak üstüne nane ilave edilebilir.