İRMİK ÇORBASI
Malzemeler : (6 kişi için)
Hindi Eti Elde Etmek İçin
1 adet Hindi Butu
10 bardak su
1 adet Kuru Soğan
arzuya göre baharat (defne yaprağı, tane karabiber, maydanoz, kekik vb)
Çorba İçin
6 su bardağı Hindi Suyu
2 su bardağı Süt
150 gr Hindi Eti (didiklenmiş)
½ su bardağı İrmik (100 gr)
10 adet Taze Nane Yaprağı
5 adet Taze Soğan (yeşil kısmı)
2 adet orta boy Domates
Tuz, Kara Biber
Hazırlanışı :
Kemikli
bir hindi budunu 2,5 lt su ile büyük bir tencerede, kuru soğan ve
baharatlarla lezzetlendirerek, 1 saat kısık ateşte kaynatın. Budu
ayırın, didikleyin ve suyunu süzün.
6 su bardağı hindi suyunu
ve 2 su bardağı sütü, derin bir tencereye koyun, kısık ateşte
kaynatmaya başlayın. İrmiği, hindi suyu ve sütü karışıma azar azar ve
devamlı karıştırarak yedirin. İrmiğin tamamını koyduktan sonra birkaç
dakika daha corbayı karıştırmaya devam edin.
Çorbaya küçük
doğranmış domatesleri ilave edip, tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
Didiklenmiş hindi etlerini de ekleyerek 20 dk. daha pişirin. Tencereyi
ateşten alın. Çorbanıza taze soğan ve kıyılmış taze naneyi de ilave
edip, birkaç dakika bekledikten sonra servis yapın.
Sıcakken Servis Yapın.