KESME ÇORBASI
Malzemeler : (6 kişi için)
1 su bardağı Yeşil Mercimek
½ su bardağı Şehriye yada evde kesilmiş hamur parçaları
2 adet Kuru Soğan
1 tatlı kaşığı Salça
2 yemek kaşığı Tereyağ
1 su bardağı Etsuyu yada 1 adet etsuyu tableti
Tuz, Pul Biber, Nane
Hazırlanışı :
Mercimekler ayıklanıp, yıkanıp tuzsuz suda haşlanır. Kara suyu dökülür.
Başka
bir tencereye bir yemek kaşığı tereyağ ve incecik doğranmış soğanlar
konur. Soğanlar kavrulurken salça eklenir. Etsuyu ya da etsuyu tableti
ile birlikte beş-altı bardak su ilave edilir. Haşlanmış mercimekler
konur. Kaynadıktan sonra şehriye ya da evde kesilmiş hamur parçaları ve
tuz atılır. Kesme hamur kullanıldığı için adı kesme çorbasıdır.
Hamurlar yumuşayınca ateşten indirilir. Bir kaşık eritilmiş tereyağı nane ve pul biberle karıştırılıp üzerine gezdirilir.
Sıcak Sıcak Servis yapınız..