PAZI ÇORBASI
Malzemeler : (6 kişi için)
½ demet Pazı
½ Kg Yoğurt
½ su bardağı Aşurelik Buğday
2 yemek kaşığı Un
2 su bardağı Et suyu yada 1 adet tableti
2 adet Kuru Soğan
2 yemek kaşığı Tereyağ
Tuz, Pul Biber, Nane
Hazırlanışı :
Aşurelik
buğdayı bol tuzsuz suda pişirin. İyice yumuşayınca et suyunu ekleyin.
Kaynatmaya devam edin. Diğer tarafta yoğurt ile unu iyice çırpın. Yavaş
yavaş tencereye ekleyerek karıştırın.
Pazı yapraklarını (Pazı
bulamazsanız ıspanak da olabilir.) yıkayıp incecik kıyın. Çorbaya
ekleyin. Pazılar yumuşayıncaya kadar kısa bir süre kaynatın. Tuzunu
ekleyin. Gerekirse kıvamını su ekleyerek ayarlayın.
Soğanları
küçük küçük doğrayın. Tereyağını eritip soğanları renkleri kahverengiye
dönüşene kadar kısık ateşte kavurun. Üzerine nane ilave edin. Çorbanın
üzerine gezdirip karıştırın.
Servis yaparken pul biberle süsleyin