TALAŞ BÖREĞİ
Malzemeler : (6 kişi için)
4 Bardak Un
5 yemek kaşığı Yağ
1 fincan Zeytinyağı
½ bardak Su
Yeterince Tuz
Talaş İçin Gerekenler
½ kg Kuşbaşı Koyun Eti
2 adet Kuru Soğan
1 yemek kaşığı Yağ
1 adet büyükçe Domates
½ kaşık Salça
1 bardak Su
1 Yumurta Sarısı
Maydanoz
Tuz, Karabiber, Kekik
Hazırlanışı :
Tencereye,
kuşbaşı etin yarısı büyüklüğünde doğranmış etler konur. Üstüne
çentilmiş soğan, bir kaşık yağ, dökülüp ateş üzerinde suyu çekilinceye
kadar kavrulur.
Kavrulmuş etin üzerine hem domates hem de
salça konulup biraz daha kavrulur. Bir bardak su ilavesi ile kapağı
kapatılmış olarak etler iyice pişirilir. Suyunu çektikten sonra kapağı
açılarak üzerine tuz, maydanoz, karabiber, kekik serpilir,
karıştırılır, soğumaya bırakılır.
Diğer tarafta, 4 bardak
elenmiş una, tuz ve 1 yemek kaşığı yağ ilave edilerek, ılık su ile
katıca bir hamur tutulur. üzerine nemli bir bez örtülerek onbeş dakika
dinlendirilir.
Bu hamur 6 eşit parçaya bölünür. Herbir parça
merdane ile açılır, üzerine yağ sürülür. Biraz daha dinlendirilir. Elde
uçlarından çekerek, hazır yufka ıncelıgıne kadar açılır. Ortalarına
içler eşit miktarda konularak, bohça gibi dört tarafından dürülerek,
yağlanmış tepsiye sıralanır. Üzerlerine çırpılmış yumurtanın sarısı
sürülerek fırına verilir. üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından
alınır ve kesilerek servis yapılır.
Sıcakken servis yapınız.