TAVUKLU BÖREK
Malzemeler : (6 kişi için)
3 adet Yufka
125 gr Tereyağ ya da Margarin
1 adet Tavuk Göğsü
1 kase Tavuk Suyu
1 su bardağı dövülmüş Ceviz
1 adet Yumurta Sarısı
Kimyon, Tuz, Karabiber
Hazırlanışı :
Tavuk göğsünü tuz ve su ile haşlayıp suyunu ayırın. Etlerini iyice didikleyip ceviz, kimyon ve karabiberle karıştırın.
Diğer
tarafta tepsiye üç tane yufkanın her katını eritilmiş yağla yağlayarak
kat kat yayın. Tepsiye bütün olarak sığmazsa hafifçe
buruşturabilirsiniz. En üstteki yufkayı da yağladıktan sonra 180 derece
fırında pembeleşene kadar kızartın. Kızarınca fırından alın, sıcakken
bir kase ılık tavuk suyunu üzerine gezdirin. Yufkalar suyu emip
yumuşayıncaya kadar bekleyin.
Bazen yufkalar biraz kalın
olduğu için yeterince yumuşamayabilir; o zaman biraz daha tavuk suyu
ekleyebilirsiniz. Kıvrılabilecek kadar yumuşamış yufkaların üzerine
hazırladığınız cevizli tavuk karışımını yayın. Bir uçtan başlayarak
rulo şeklinde kıvırın. Tepsiden almadan üzerine yumurta sarısı sürerek
tekrar fırına verin.
Kızarınca dilim dilim keserek servis yapın.