FORUM ANA SAYFA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaPortal*GaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 YAĞLI SİMİT

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
taz
Sitenin Onur Üyesi
Sitenin Onur Üyesi
taz


Erkek Mesaj Sayısı : 1497
Yaş : 45
Kayıt tarihi : 18/04/08

YAĞLI SİMİT Empty
MesajKonu: YAĞLI SİMİT   YAĞLI SİMİT Icon_minitimePaz Nis. 27, 2008 12:26 pm

YAĞLI SİMİT
Malzemeler :

8 yemek kaşığı Un

2 adet Yumurta

1 paket Margarin

1 çay kaşığı Maya

1 çay kaşığı Çörek Otu

½ çay bardağı Su

Tuz

Hazırlanışı :

Un
hamur tahtasına elenir ve ortası açılarak maya konur. Su ilave edilerek
yoğrulmaya başlanır. Cıvık bir hamur yapılır. Üstüne bir nemli bir bez
konarak 15-20 dakika, hamur çatlayıncaya kadar bekletilir.

Hamurun
ortası yeniden açılır ve içine 1 yumurta kırılır. Yağ ve tuz ilave
edilir. Yoğrularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline
getirilir. Tekrar nemli bir bezle örtülerek 15 dakika kadar bekletilir.


Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, yuvarlanır.
Uçları birleştirilerek simit haline getirilir. Yağlanmış bir tepsiye
dizilip 15 dakika bekletilir. Diğer yumurtanın sarısı üzerlerine fırça
ile sürülür ve orta hararette fırında pişirilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.canmuhammed.ile.biz
taz
Sitenin Onur Üyesi
Sitenin Onur Üyesi
taz


Erkek Mesaj Sayısı : 1497
Yaş : 45
Kayıt tarihi : 18/04/08

YAĞLI SİMİT Empty
MesajKonu: Geri: YAĞLI SİMİT   YAĞLI SİMİT Icon_minitimeÇarş. Mayıs 14, 2008 10:11 pm

yapsanız da yesek Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.canmuhammed.ile.biz
 
YAĞLI SİMİT
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUM ANA SAYFA :: «««««Yemek Tarifleri Köşemiz»»»»» :: Börekler ve Poağacalar!...-
Buraya geçin: