YAĞLI SİMİT
Malzemeler :
8 yemek kaşığı Un
2 adet Yumurta
1 paket Margarin
1 çay kaşığı Maya
1 çay kaşığı Çörek Otu
½ çay bardağı Su
Tuz
Hazırlanışı :
Un
hamur tahtasına elenir ve ortası açılarak maya konur. Su ilave edilerek
yoğrulmaya başlanır. Cıvık bir hamur yapılır. Üstüne bir nemli bir bez
konarak 15-20 dakika, hamur çatlayıncaya kadar bekletilir.
Hamurun
ortası yeniden açılır ve içine 1 yumurta kırılır. Yağ ve tuz ilave
edilir. Yoğrularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline
getirilir. Tekrar nemli bir bezle örtülerek 15 dakika kadar bekletilir.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, yuvarlanır.
Uçları birleştirilerek simit haline getirilir. Yağlanmış bir tepsiye
dizilip 15 dakika bekletilir. Diğer yumurtanın sarısı üzerlerine fırça
ile sürülür ve orta hararette fırında pişirilir.