FORUM ANA SAYFA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaPortal*GaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Kanserojen zeytinler

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
taz
Sitenin Onur Üyesi
Sitenin Onur Üyesi
taz


Erkek Mesaj Sayısı : 1497
Yaş : 45
Kayıt tarihi : 18/04/08

Kanserojen zeytinler Empty
MesajKonu: Kanserojen zeytinler   Kanserojen zeytinler Icon_minitimePerş. Mayıs 15, 2008 10:04 am

Türk insanın para kazanma istek ve arzusu kendi vatandaşının sağlığını hiçe saymasına neden oluyor. Her zaman olduğu gibi zeytinde de pratik zekâmız iş başında ama bu zekâ nedense bize yarar yerine genelde zarar getiriyor. Nedir mi bu zarar?
Aşağıda sıraladığım ilk önce zeytinin başına gelenler sonrada bizim başımıza gelen zararlar;
* Dalından yeşil olarak toplanan acı zeytinler yalnızca tuz ile muamele görerek doğal yeşil renklerini koruyorlar. Bu yöntemle tatlanma süresi 4 ayı buluyor. Bu süreyi kısaltmak için bazı zeytin firmaları tarafından kullanılan yöntemde, zeytin alkali ile 6 – 24 saat muamele edilerek tatlandırılıyor. Bu şekilde işlenen zeytinin renk ve aroma maddeleri kayboluyor. Tatları kaybolduğu için, işleme sırasında dışarıdan sitrik asit eklenen bu zeytinleri piyasada ayırt etmek kolay tatları çok ekşi, turşu gibidir.
* Bazı firmalar zeytin salamurasında biraz daha pahalı olan gıda tuzu yerine daha ucuz olan sanayi tuzu, içme suyu yerine sanayi suyu kullanarak sağlık açısından tehlike yaratıyorlar.
* Dalından toplandığı zaman bazıları kahverengi veya kızıl kahverengi olan zeytini karartmak amacıyla izin verilen madde olan ferroglukonatın dışında tekstil boyaları bile kullanan üreticiler oluyor. Hatta tekstil boyası pahalı olduğu için zeytin havuzlarına paslı demir bile atılıyor. Tekstil boyası ya da paslı demir ile karartılan zeytinler ise insan vücudunda kanserojen etki meydana getiriyor ve alzheimer hastalığını tetikleyebiliyor.
* Zeytini, raf ömrü süresince sağlıklı ve hijyenik bir şekilde korumanın en doğru yollarından biri pastörizasyon. Ancak zeytini pastörize edebilmek için ciddi bir makine yatırımı ve bilgi birikimi gerekli. Bu yatırıma girmek istemeyen bazı üreticiler zeytinin raf ömrünü uzatmak için antibiyotik kullanmaktan çekinmiyorlar.
Servet Kardoğan
Gıda mühendisi – Mersin
servet019@gmail.com
Bize neler yediriyorlar?- 2 Mayıs 2008
Kanserojen zeytinler 1

http://www.memurlar.net/haber/110022/
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.canmuhammed.ile.biz
medineli
«««Vip Üye»»»
«««Vip Üye»»»
medineli


Kadın Mesaj Sayısı : 286
Nerden : istanbul
İş/Hobiler : kuran okumak
Lakap : hacı
Kayıt tarihi : 18/04/08

Kanserojen zeytinler Empty
MesajKonu: Geri: Kanserojen zeytinler   Kanserojen zeytinler Icon_minitimeCuma Mayıs 16, 2008 2:53 pm

Kanserojen zeytinler T.A.R.O

Kanserojen zeytinler Fr-6 Kanserojen zeytinler Fr-6 Kanserojen zeytinler Fr-6 Kanserojen zeytinler Fr-6 Kanserojen zeytinler Fr-6
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
taz
Sitenin Onur Üyesi
Sitenin Onur Üyesi
taz


Erkek Mesaj Sayısı : 1497
Yaş : 45
Kayıt tarihi : 18/04/08

Kanserojen zeytinler Empty
MesajKonu: Geri: Kanserojen zeytinler   Kanserojen zeytinler Icon_minitimeCuma Mayıs 23, 2008 11:55 pm

ecmain
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.canmuhammed.ile.biz
 
Kanserojen zeytinler
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUM ANA SAYFA :: «««««Üyelere Özel»»»»» :: Sağlık Köşemiz!...-
Buraya geçin: