Yoğun bir güne başlarken; peynir, süt, yumurta gibi protein içeren
besinlerden oluşan bir kahvaltı, şekerli çay ve simitten oluşan bir
kahvaltıya kıyasla daha iyi sonuç almayı sağlıyor. “Odaklanma” için
ceviz, fındık, fıstık gibi sinirleri kuvvetlendiren yiyeceklerin
yenmesi öneriliyor.
Uzmanlar yaratıcılığın geliştirilmesi için
zencefil yenmesini öneriyor. Kimyonun da içerdiği uçucu yağların bütün
sinir sistemini uyardığını söyleyen diyetisyenler “Aniden bir fikre,
bir buluşa ihtiyacı olan kimyon çayı içmelidir. Çay, bir fincana iki
tatlı kaşığı dolusu kimyon eklenerek yapılabilir” önerisinde bulunuyor.
DİĞER YARARLI BESİNLER
Çilek: İçeriğindeki fisetin maddesi hafıza kaybının etkilerini azaltıp, bunamayı geciktiriyor.
Tahıl: Önemli bir B vitamini kaynağı olan tahıllar, kan şekerini dengeliyor.
Patates: Kan şekerini dengeli olarak yükseltiyor bu sayede zekâ daha verimli çalışıyor.
Yoğurt: İçinde bulunan tirozin isimli madde hafızayı güçlendirip, beyni uyarıyor.
Üzüm suyu: Dopamin salgılanmasını arttırarak problem çözme yeteneğini geliştiriyor.
Fasulye: Lif ve protein bir arada özellikle çocuklarda zekâyı açıyor.
Kırmızı
ve turuncu renkli sebzeler: Özellikle domates, havuç ve kırmızı biberde
bulunan antioksidan beynin daha uzun süre sağlıklı kalmasını sağlıyor.
Somon: Omega-3 yağları hem beyni koruyor hem hafızayı güçlendiriyor.
Yağsız
kırmızı et: Tam bir demir deposu, özellikle sağlıklı alyuvarlar için
vazgeçilmez... Beyin gelişimi için büyük yarar sağlıyor.
Lahana: Tiroit bezlerinin aktivitesini yavaşlattığı için daha stressiz öğrenmeyi sağlar.
http://www.dinihaber.net/haber.php?haber_id=946